Herstel Kingma State

(Kijk hier naar een introductiefilm van de nieuwe state.)

De stichting Herstel Kingma State is in 2001 opgericht door Joost en Jeroen Kingma, afstammelingen van de oudst bekende bewoner van de state, Jelle Kinghum en zijn nazaten. Wij beogen herstel van het voormalige buitengoed in moderne vorm. De stichting heeft geen winstoogmerk. 

We beschikken over de benodigde voormalige state-grond om een nieuw buitengoed te realiseren. De stichting heeft een visie ontwikkeld op de wijze van herstel van het buitengoed en een plan laten opstellen voor de bebouwing en inrichting van het terrein. Voorzien wordt de aanleg van een wooneiland met daarop een groot huis met twee woningen en een zaal en daarnaast in twee vleugels in totaal acht te verkopen woningen in een carrévorm rond een gemeenschappelijke binnenplaats. Centraal in het grote huis is een mooie, lichte zaal, via een statige
trap met bordes aan voorkant bereikbaar. (Zie introductiefilm.)

Het buitengoed bestaat verder uit een landschapspark met bos, waterpartijen en weilanden. Buiten het wooneiland is het terrein publiek toegankelijk. 
Het bestemmingsplan voor deze bouw en inrichting is goedgekeurd door de gemeenteraad. De bouw- en inrichtingsplannen worden momenteel uitgewerkt. Het gerenommeerde bouwbedrijf Friso Bouw neemt de verdere uitwerking, verkoop en realisatie van het gebouwencomplex ter hand. Ook leggen ze de oprijlaan, waterpartijen en het landschapspark van het omringende buitengoed aan.

Inmiddels is ook de voorbereiding van de verkoop van de woningen op het nieuwe buitengoed Kingma State gestart. Hiervoor is makelaardij Duinstra Melis ingeschakeld.

Voor meer informatie over de verkoop van de woningen en een korte introductiefilm ga naar https://duinstramelismakelaars.nl.

Bij voldoende belangstelling voor de woningen en na afgifte van de omgevingsvergunning zal de bouw en landinrichting starten.

Bent u geinteresseerd in het project? Neem contact met ons op!

Interesse in kingma state?